Düzenleyen Kurumlar

        

 

Maden Mühendisleri Odası – İstanbul Şubesi

1954 yılında kurulan Maden Mühendisleri Odası, Anayasa’nın 135. Maddesinde tanımlanan, kamu kurumu niteliğinde bir meslek kuruluşudur. Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği-TMMOB’nin kurucu Odalarından bir tanesidir.

Maden mühendislerinin mesleki haklarının savunmak, madencilik sektöründeki bilimsel teknik gelişmeleri takip etmek, bunlara katkıda bulunmak, ülkedeki madencilik politikalarına katkı sağlamak ve mühendislerin mesleki gelişimi için etkinlikler düzenlemek Maden Mühendisleri Odası’nın temel görevlerindendir.

Maden Mühendisleri Odası, Türkiye’de 50 yılı aşkın bir zamandır madencilik sektörüne yönelik düzenlediği Sempozyum ve Kongreler ile bilimsel teknik alanda lokomotif görevi görmektedir. 38 adet Türkiye Uluslararası Madencilik Kongresi ve Sergisi, 10 adet Uluslararası Delme Patlatma Sempozyumu, 22 adet Türkiye Uluslararası Kömür Kongresi, 5 adet Uluslararası Yeraltı Kazıları Sempozyumu ve çeşitli çalıştay ve eğitimler olmak üzere bilimsel ve teknik etkinliğin yürütücülüğünü yapmıştır.

 

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa, Maden Mühendisliği Bölümü

Mühendislik Fakültesi bünyesinde 1991 yılından itibaren faaliyetlerini sürdüren Maden Mühendisliği Bölümü, Maden İşletme ve Cevher Hazırlama Anabilim Dallarından oluşmaktadır. Bölüm 2000’li yıllara çağdaş, modern ve dünya standartlarındaki laboratuvar olanaklarını kullanarak büyük bir atılım içerisine girmiştir.

1999 yılından itibaren örgün öğretim kontenjanı gelişmiş ülkelerdeki rakipler seviyesine indiren Maden Mühendisliği Bölümü kuruluşundan bu yana genç eğitim-öğretim kadrosu ve günümüz koşullarına uygun eğitim planı, ders programı, donanımlı laboratuvarları ile daha çok uygulamaya yönelik ve bölüm öğrencilerini ülkemiz ve dünya standartlarına uygun bir şekilde eğitmeyi vakfetmiş halde faaliyetlerini yüksek bir ivme ile devam ettirmektedir. Ayrıca, bölüm kütüphanesi ve bilgisayar olanaklarını günümüz koşullarına uygun eğitim öğretim faaliyetlerinin sürdürülebilmesi amacıyla sürekli olarak geliştirilmektedir.